Tuotteet

Misan puulämmitteiset kiukaat valmistetaan Suomessa perinteitä kunnioittaen. Tuotteiden laatu on tunnettu ja se on meille kunnia-asia. Olemme panostaneet erityisesti tuotteiden kestävyyteen ja käyttömukavuuteen, ympäristöystävällisyyttä unohtamatta. Kaikki puulämmitteiset kiukaamme ovat CE-merkittyjä ja Avainlippu-tuotteita.

Misan vankkaa puukiuasperinnettä on kiukaan tulenkierrätysjärjestelmä, jonka avulla kiuas ja sauna lämpenevät lyhyessä ajassa valmiiksi pienellä puumäärällä. Puukiukaissa on kolmionmuotoiset palokammiot, jotka muodostavat hehkuvat kosketuspinnat kiuaskiville. Erillinen kivipesä ja tulipesä takaavat oikean ilmankierron sisäosan ympärille. Näin kivet ja sauna lämpenevät oikeassa suhteessa sekä kiukaan sisäosan käyttöikä pitenee.

Vuosien suunnittelun ja käyttökokemuksien perusteella kehitetyt kiukaamme ovat Suomen parhaimmistoa testeilläkin mitattujen arvojen perusteella. Esimerkiksi kaikkien perinteisten puulämmitteisten kiukaidemme hyötysuhde on yli 74 %.

Kaikkiin puulämmitteisiin kiuasmalleihimme on saatavilla vesisäiliö joko kiukaan sivulle tai päälle. Vesisäiliöt valmistetaan ruostumattomasta teräksestä joka takaa niiden helppohoitoisuuden ja pitkäikäisyyden.
Teräsrakenteiset ja kestävät padat lämmittävät veden nopeasti pienellä puumäärällä. Padat ovat ulkonäöllisesti ja mitoitukseltaan yhteensopivia Misan puulämmitteisten kiukaiden rinnalla käytettäviksi. Patojen pataosa on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Padoissamme on aina kansi mukana

Teräsrakenteisen savupiippumme ulkokuori on tiilikuvioitua sinkittyä terästä.
Tuliputki on 1 mm ruostumatonta terästä. Savupiipussa on myös ilmahormi, joten erillistä poistoventtiiliä ei välttämättä tarvita.
Savupiipun asennus on neliskanttisesta ulkomuodosta johtuen helppoa. Perusosan pituus on 1,5 m ja piippua voidaan jatkaa 0,5 m, 1,0 m ja 1,5 m jatko-osilla aina 10 metriin asti. Savupiippu käy kaikille kattokaltevuuksille perusosan mukana tulevien kattopeltien avulla. Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu ja CE-merkitty standardin EN 1856-1 mukaisesti T-600 luokkaan. Eli savupiippu soveltuu käytettäväksi tulisijoille, joiden savukaasujen jatkuva lämpötila on korkeintaan +600 °C.

Misan CE-merkityt liitinputket on valmistettu 1 mm ruostumattomasta teräksestä. Putket voidaan liittää suoraan toistensa jatkeeksi. Kulmaputkien ansiosta mutkikkaammastakin liitännästä selviää helposti. Misa-yhdyshormit on testattu ja CE-merkitty standardin EN 1856-2 mukaisesti T-600 luokkaan. Eli putket soveltuu käytettäväksi tulisijoille, joiden savukaasujen jatkuva lämpötila on korkeintaan +600 °C

Tasokkaan ja nautinnollisen lopputuloksen täydentävät Misa-lisätarvikkeet.

Puulämmitteisille kiukaille on määritetty testauksen yhteydessä mallikohtaiset suojaetäisyydet palaviin materiaaleihin. Myös kiukaan alusta tulee olla palamatonta materiaalia, min. 6 cm betonilaatta. Lattian suojaamiseen ja palosuojaetäisyyksien pienentämiseen on saatavissa tuotteillemme testatut ja hyväksytyt suojat.

Laavukiuasmallistostamme löytyy yhdistelmätoiminen kiuas, jonka voi lämmittää joko puulla tai sähköllä. Laavukiuasmallistostamme löytyy myös pelkästään sähköllä lämmitettävät mallit.

Muotoilultaan ajaton laavukiuas on erinomainen valinta pehmeiden ja virkistävien löylyjen ystäville. Löylyvesi koskettaa vain vuolukivipintaa, näin syntyvät ionittomat löylyt ilman rautaoksidin muodostumista.  Alas ulottuva löylypinta lämmittää saunan liki lattianrajasta kattoon, joten laudekorkeus voidaan tarvittaessa mitoittaa alemmas tai huomioida esim. liikuntarajoitteisten tarpeet lauderatkaisussa. Laavukiukaita on käytössä esim. palvelu- ja hoivakodeissa.

Vuolukiven tunnettu varauskyky ja suuri kivimassa kuivattavat saunan tehokkaasti kylpemisen jälkeen estäen homeongelmia.

Misan laitoskiukaat on valmistettu vuosikymmenten kokemuksella ja ammattitaidolla parhaista raaka-aineista. Laitoskiukaamme on tehty kovaan käyttöön. Myös laitossähkökiukaiden ohjauskeskukset on valmistettu vastaamaan nykyaikaisia käyttövaatimuksia. Laitoskiukaidemme toimintavarmuus on erityisen arvostettua kylpylöissä, uimahalleissa ja vastaavissa saunoissa.

Misan sähkökiukaat valmistetaan Suomessa parhaimmista saatavilla olevista materiaaleista.
Kiukaiden vastukset ovat kotimaisia, joiden vastusputket ovat paksua ja kestävää ruostumatonta tai tulenkestävää ruostumatonta terästä mallista riippuen. Vastuksien muoto on lisäksi suunniteltu sellaiseksi, että pintalämpöteho on matala. Näiden ominaisuuksien ansiosta vastukset ovat pitkäikäisiä.
Kiukaissamme käytettävät ohjausjärjestelmät ovat helppokäyttöisiä ja varmatoimisia. Osassa kiuasmalleistamme on käytössä suunnittelemamme ja Suomessa valmistettava digitaalinen ohjausjärjestelmä.
Kiukaidemme rakenne on suunniteltu huomioiden hyvä ilmankierto kiukaan lävitse, jolla saadaan sauna ja kiuaskivet lämpenemään nopeasti ja tasaisesti. Hyvä ilmankierto myös edesauttaa kiukaan pitkää kestoikää.
Myös kiukaiden ulkonäköön ja muotoiluun on kiinnitetty erityistä huomiota, unohtamatta toiminnallisia ominaisuuksia.

Misa siellä lukee.

Misan puugrilli on pihan keskipiste ja tunnelman luoja.

Grilli on suunniteltu ulkokäyttöön, mutta lisävarusteiden avulla se sopii erinomaisesti myös grillikatoksien kätevästi käytettäväksi komistajaksi.

Misan puugrilli tarjoaa pihakokille eväät mitä herkullisimpien ruokien valmistamiseen saunan päätteeksi nautittuna tai vaikkapa suuremmallekin vierasjoukolle katettuna – vain mielikuvitus on rajana!